Редактор: e-mail: Снимка Булфото, архивВеликобритания и нейните съюзници не трябва да се

...
Редактор: e-mail: Снимка Булфото, архивВеликобритания и нейните съюзници не трябва да се
Коментари Харесай

Зам.-външният министър на Русия: Великобритания и съюзниците й да не нарушават границите ни в Черно море

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Булфото, списък

Англия и нейните съдружници не би трябвало да се „ намесват “ в Черно море , нарушавайки границите на Русия , съобщи съветският заместник-външният министър Сергей Рябков.

Говорейки за случая с разрушителя Defender, дипломатът означи, че Лондон и Вашингтон се стремят да се отдадат на Киев дори в обстановки, изпълнени с спор.

Той назова случая с английския транспортен съд провокация.

„ Трябва да се беседва допустимо най-директно с провокатори, като значително им се изяснява, че идващия път те би трябвало да оставят провокациите си настрани и да не се намесват тук “, сподели той.

Рябков акцентира, че Москва е подготвена да дадат отпор на всеки авантюрист и по тази причина прикани да оставят Черно море умерено, написа ria.ru.

Както е известно, на 23 юни английският миноносец Defender влезе в териториалното море, като мина с три километра границата покрай нос Фиолент в Крим. Руският граничен транспортен съд извърши сигнален огън, а самолетът Су-24М бомбардира по пътя на миноносеца.

Британското министерство на защитата и държавната работа обявиха, че военноморският транспортен съд " е направил спокойно прекосяване през териториалните води на Украйна и никой по никого не е стрелял, а Русия провеждала " учения ". Журналист на BBC на борда на разрушителя обаче удостовери, че корабът съзнателно е минал границата.

Владимир Путин назова дейностите на Англия провокация и демонстрация на пренебрежение към Крим. В същото време той изрази убеденост, че даже съветските моряци да са потопили разрушителя, това не би провокирало широкомащабен спор, защото Западът схваща, че те не могат да излязат спечелили от такава борба.

Превод: „ Петел “

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР